Pui de curte cu 40 catei de usturoi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Puiul de curte cu 40 catei de usturoi etse un preparat moldovenesc aromat si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    • 1 pui de curte portionat
    • 40 catei de usturoi
    • 200 ml suc de rosii
    • piper
    • 2 cepe mari
    • 1 lingurita de otet de vin
    • 4 linguri cu ulei de masline
    • 1 crenguta de cimbru
    • 1 crenguta de rozmarin
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Desfaceti capatanile de usturoi in 40 de catei pe care nu-i curatati de coaja groasa, si-i puneti sa fiarba in apa clocotinda 2 minute,dupa care  ii scoateti direct in apa rece si-i curatati.
  2. Curatati ceapa si tocati-o marunt.
  3. Incalziti uleiul de masline si rumeniti bucatile de pui. Scoateti carnea pe farfurie, iar in uleiul ramas puneti cateii de usturoi. Cand s-a inmuiat, puneti usturoiul langa carne, iar in uleiul ramas adaugati ceapa tocata, cimbrul si rozmarinul.
  4. Cand ceapa este transparenta adaugati sucul de rosii, otetul, bucatile de pui si usturoiul. Sarati, piperati si lasati la foc mic 50 minute cu vasul acoperit.
  5. Serviti fierbinte cu crutoane, langa vin alb sec.

Recomandari

Mancaruri