- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Puiul de curte cu 40 catei de usturoi etse un preparat moldovenesc aromat si foarte usor de preparat.
Ingrediente
- 1 pui de curte portionat
- 40 catei de usturoi
- 200 ml suc de rosii
- piper
- 2 cepe mari
- 1 lingurita de otet de vin
- 4 linguri cu ulei de masline
- 1 crenguta de cimbru
- 1 crenguta de rozmarin
- sare
Instructiuni de preparare
- Desfaceti capatanile de usturoi in 40 de catei pe care nu-i curatati de coaja groasa, si-i puneti sa fiarba in apa clocotinda 2 minute,dupa care ii scoateti direct in apa rece si-i curatati.
- Curatati ceapa si tocati-o marunt.
- Incalziti uleiul de masline si rumeniti bucatile de pui. Scoateti carnea pe farfurie, iar in uleiul ramas puneti cateii de usturoi. Cand s-a inmuiat, puneti usturoiul langa carne, iar in uleiul ramas adaugati ceapa tocata, cimbrul si rozmarinul.
- Cand ceapa este transparenta adaugati sucul de rosii, otetul, bucatile de pui si usturoiul. Sarati, piperati si lasati la foc mic 50 minute cu vasul acoperit.
- Serviti fierbinte cu crutoane, langa vin alb sec.