- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Puii mici cu orez sunt gustosi si foarte usor de preparat, fiind un preparat perfect pentru mesele cu multi invitati.
Ingrediente
- 2-3 pui mici
- 150 gr orez
- 200 gr sunca slaba
- 4-6 ciuperci
- 2 linguri cu unt
- sare
- piper macinat si boabe
- 175 ml suc de rosii
- 175 ml supa
- verdeata tocata
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 2 ore
- Curatati puii pe rand, treceti-i prin flacara, goliti si spalati in interior dupa ce aruncati matele si pastrati maruntaiele. (Strangeti capetele si ghearele, va sunt necesare cand faceti racituri.)Sarati puii in interior, lasati sa stea cu sarea pe ei 15 minute, apoi scurgeti si spalati iar.
- Pregatiti umplutura: tocati felii mici sunca, ciupercile bine spalate si maruntaiele puilor. Puneti totul intr-o cratita unsa cu o lingura cu unt. Sarati si piperati, lasati la foc mic 1/4 ora.
- Umpleti puii si puneti-i la cuptor intr-o tava mai mare, acoperiti cu 200 ml apa calda. Lasati sa se faca la foc potrivit 1 ora, dupa care puneti in tava orezul fiert.
- Pregatiti garnitura: alegeti si spalati orezul, puneti sa fiarba cu 1 litru de apa calda timp de 20 minute. Acoperiti vasul cu orez dupa ce ati pus sare si piper boabe. Cand treceti orezul in tava cu pui, turnati in tava supa (sau apa calda) si suc de rosii. Lasati sa se friga inca 1/2 ora.
- Serviti totul cald: orez, o bucata de carne de pui, umplutura de maruntaie si ciuperci, putina paine prajita - totul acoperit cu verdeata tocata fin, alaturi de un pahar cu vin alb.