- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tocana taraneasca este o mancare rustica, foarte satioasa si plina de vitamine.
Ingrediente
- 600 gr carne de orice fel
- 3 linguri cu untdelemn
- 200 gr slanina (afumata sau cu boia)
- 4-5 cepe
- 2-3 morcovi
- 1 telina
- 2-3 cartofi
- 200 ml supa sau apa
- 2 foi de dafin
- sare
- piper boabe
- 3 linguri cu bulion de rosii
- 175 mlhar cu vin alb, verdeata tocata
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
- Spalati carnea, uscati cu prosop curat, taiati-o cuburi sau felii mici. Rumeniti in ulei cald, apoi scoateti pe farfurie.
- Curatati, spalati si taiati legumele: ceapa se taie pestisori, morcovii se taie rondele, iar cartofii si telina se taie felii mari pe lungul legumei. Lasati in apa rece morcovii, telina si cartofii, caliti ceapa in uleiul ramas. Lucrati cu vasul acoperit.
- Cand ceapa s-a inmuiat, adaugati morcovii si putina apa calda. Lasati sa fiarba 10 min, dupa care puneti in cratita: carnea, supa de zarzavat, piperul boabe, cartofii, telina, foile de dafin si putina sare. Acoperiti vasul si lasati sa fiarba la foc mic jumatate de ora.
- Turnati vinul, desfaceti bulionul intr-o ceasca de apa si puneti peste mancare odata cu slanina taiata felii subtiri. Continuati fierberea inca 15 minute, stingeti focul, decorati tocana cu patrunjel verde sau tarhon uscat.
- Serviti mancarea foarte calda cu mamaliguta sau cu paine de casa, langa o salata de muraturi. Este bun vinul rosu sau rose.