- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rasolul de vitel cu crema de hrean este o mancare aromata, foarte gustoasa si pe placul tuturot.
Ingrediente
- 1 rasol de vitel (2-3 kg)
- 4-6 bucati de hrean
- 175 gr smantana
- 1 lingura de sare
- 1 lingura de zahar
- PENTRU SUPA:
- 4-6 morcovi mijlocii
- 2 cartofi
- 1 telina
- 2 radacini de patrunjel
- 1 pastarnac
- 10-12 boabe piper
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 2-3 ore
- Curatati rasolul de oasele mici, spalati cu atentie, puneti carnea la fiert cu apa cat s-o acopere. Lucrati cu un vas mare de 8-10 litri. Folositi vase emailate sau inox. Cand supa da in clocot, faceti focul mic, lasati sa fiarba 1-2 minute, aruncati apa si spalati vasul si carnea.
- Umpleti vasul cu 4-5 litri de apa rece si lasati sa fiarba la foc mic, fara sa acoperiti,2 ore. Sarati usor, puneti piperul.
- Curatati legumele, spalati-le si puneti sa fiarba intregi impreuna cu rasolul. Sarati, continuati fierberea.
Curatati hreanul, treceti fiecare radacina pe razatoarea mica, strangeti in castron adanc. Sarati si indulciti cu o lingura plina de zahar, omogenizati, adaugati smantana, frecati energic folosind lingura de lemn. Puneti crema obtinuta la rece pentru 2-3 ore.
- Scoateti carnea, portionati, serviti cu crema de hrean si legume fierte, langa paine de casa si vin alb sec.
- Serviti supa de carne cu sau fara paste fainoase, decorata cu verdeata tocata.