Rasol de vitel cu crema de hrean

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rasolul de vitel cu crema de hrean este o mancare aromata, foarte gustoasa si pe placul tuturot.

Ingrediente

    • 1 rasol de vitel (2-3 kg)
    • 4-6 bucati de hrean
    • 175 gr smantana
    • 1 lingura de sare
    • 1 lingura de zahar
    • PENTRU SUPA:
    • 4-6 morcovi mijlocii
    • 2 cartofi
    • 1 telina
    • 2 radacini de patrunjel
    • 1 pastarnac
    • 10-12 boabe piper

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 2-3 ore

  1. Curatati rasolul de oasele mici, spalati cu atentie, puneti carnea la fiert cu apa cat s-o acopere. Lucrati cu un vas mare de 8-10 litri. Folositi vase emailate sau inox. Cand supa da in clocot, faceti focul mic, lasati sa fiarba 1-2 minute, aruncati apa si spalati vasul si carnea.
  2. Umpleti vasul cu 4-5 litri de apa rece si lasati sa fiarba la foc mic, fara sa acoperiti,2 ore. Sarati usor, puneti piperul.
  3. Curatati legumele, spalati-le si puneti sa fiarba intregi impreuna cu rasolul. Sarati, continuati fierberea.
    Curatati hreanul, treceti fiecare radacina pe razatoarea mica, strangeti in castron adanc. Sarati si indulciti cu o lingura plina de zahar, omogenizati, adaugati smantana, frecati energic folosind lingura de lemn. Puneti crema obtinuta la rece pentru 2-3 ore.
  4. Scoateti carnea, portionati, serviti cu crema de hrean si legume fierte, langa paine de casa si vin alb sec.
  5. Serviti supa de carne cu sau fara paste fainoase, decorata cu verdeata tocata.

Recomandari

Mancaruri