- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Iahnie de fasole este o macare raspandita la noi, fiind in acelasi timp si mancarea de baza in zilele de post.
Ingrediente
- 500 gr fasole uscata
- 4 morcovi
- 4 cepe
- 1 fir de praz
- 250 gr scaricica de porc
- 500 gr rosii
- 3 linguri ulei
- 1 foaie de dafin
- piper macinat
- patrunjel verde
- sare
Instructiuni de preparare
- Lasa fasolea la inmuiat in apa rece de seara pana dimineata. Fierbe-o in apa cu sare timp de o ora, schimband apa de 2-3 ori.
- Intre timp,toaca marunt ceapa si caleste-o pama devine sticloasa. Adauga morcovii taiati in rondele, carnea taiata in cuburi si lasa 4-5 minute pe foc mediu, cu capac, ca sa se inabuse si sa se aromatizeze.
- Curata rosiile de coaja, taie-le in bucati mici, zdrobeste-le in blender, iar sosul obtinut toarna-l peste legumele calite, adauga apoi sare si piper si lasa sa fiarba 10-12 minute, la foc mic.
- Scurge fasolea de apa, adauga sosul de carne si foaia de dafin si baga vasul la cuptor 20 de minute. In momentul servirii decoreaza farfuriile cu rondele de praz si frunze de patrunjel verde.