- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Laptucile cu smantana sunt delicioase si gustoase, fiind in acelsi timp un preparat dietetic si aromat.
Ingrediente
- 4-6 laptuci tinere
- 200 ml supa de carne sau de zarzavat
- 2 linguri cu unt
- 200 gr smantana
- sare
- 1 lingurita cu zahar
- 2 linguri cu faina
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti laptucile de frunzele vestede, le speli in multe ape, le fierbi in apa cu sare. Dupa 10 minute le scoti, le scurgi bine si le toci fasii. Le asezi intr-un sos facut din: 2 linguri cu unt, 2 linguri cu faina si cu 1 cana cu supa de zarzavat sau de carne.
- Amesteci laptucile in sos, sarezi si indulcesti cu o lingurita de zahar si fierbi la foc mic, amestecand in cratita cu o lingura de lemn. Mancarea este gata dupa 20 minute. Tragi vasul de pe foc, torni smantana, amesteci si pui vasul iar pe foc si dai in clocot. Servesti mancarea calda, cu paine proaspata.