- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Legumele usturoiate este genul de preparat pe care il puteti servi ca fel principal, ca garnitura, mai ales in zilele de post.
Ingrediente
- 2 vinete potrivite
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras verde
- 6 rosii
- 3 dovlecei
- 4 cepe
- 6 catei de usturoi
- hatmatuchi sau patrunjel verde
- nucsoara
- piper negru macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Vinetele si dovleceii se spala, apoi se taie cuburi mari ( fara a indeparta coaja), iar ardeii taie-i fasii. Se calesc apoi , pe rand, intr-o tigaie, scoate-le si amesteca-le intr-o cratita mai mare.
- Caleste ceapa tocata marunt cu putina sare, iar cand incepe sa devina sticloasa, se adauga rosiile taiate felii, putina nucsoara, usturoiul zdrobit, sare si piper, dupa gust. lasa sa dea intr-un clocot, apoi adauga vinetele, dovleceii si ardeiul. Opreste focul de la aragaz, amesteca, presara hatmatuchi tocat si serveste.