Limba de vitel cu zarzavaturi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Limba de vitel cu zarzavaturi este delicioasa, gustoasa si satioasa in acelasi timp, fiind un preparat care se poate servi atat rece cat si cald.

Ingrediente

    • 2 limbi de vitel
    • 1 foaie de dafin
    • sare
    • piper boabe
    • 150 ml ulei
    • 4-5 rosii
    • 3 ardei grasi
    • 1 lamaie
    • marar si patrunjel tocate
    • piper macinat
    • usturoi

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Cureti limbile de zgarciuri, le speli, le pui sa fiarba incet, inabusit, in apa cat sa le acopere, cu sare, piper boabe si putin cimbru, maghiran sau busuioc.
  2. Cand carnea e fiarta, lasi vasul acoperit pana cand se raceste. Atunci scoti pielea aspra de deasupra, tai limba felii groase, o presari cu piper macinat si o pui intr-o cratita in care ai pus:
    ulei, rosii taiate felii subtiri, fara coaja, ardei taiati rondele, usturoi, crengute de marar. Asezi feliile de limba la rand, pui la cuptor 30 de minute apoi potrivesti de sare, storci zeama de la 1 lamaie mica si mai lasi la cuptor 1/5 minute.
  3. Servesti mancarea (felii de limba si legume) cu patrunjel si marar tocate deasupra, alaturi de paine de casa proaspata si un pahar cu vin rose.

Recomandari

Mancaruri