- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Zacusca rapida este un preprat economic, de post si foarte apetisant, avand multe vitamine sanatoase.
Ingrediente
- 1 kg ardei kapia sau gogosari
- 2 morcovi
- 1 cutie rosii in bulion
- 159 gr miez de nuca
- ulei
- 2 ardei iuti rosii
- 2 linguri bulion
- 6 cepe
- piper negru macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Ardeii se coc pe gratarul incins, apoi se curata de coaja, cotor si seminte, se spala si se toaca marunt. Ceapa se toaca marunt si se inabusa cu morcovul ras, putina sare si putin piper.
- Cand ceapa s-a inmuiat, se adauga bulionul si se lasa sa se caleasac 3 minute, dupa care se adauga ardeii tocati. Se amesteca si se lasa 10 minute pe foc, amestecand din cand in cand.
- Se adauga ardeiul iute tocat marunt si rosiile in bulion si se lasa sa scada, amestecand din cand in cand. Se adauga nucile zdrobite, nu macinate si se potriveste gustul de sare si se ia vasul de pe foc.
- Zacusca rapida se serveste fierbinte sau rece, cu paine prajita, biscuiti sau saleuri.