- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mancarea rece de gaina este o mancare foarte buna si aromata, perfecta in zilele caniculare de vara.
Ingrediente
- 1/2 gaina
- 2 cepe
- 2 radacini de patrunjel
- 20-25 masline
- 150 ml ulei
- 175 ml vin alb
- sare
- piper
- foi de dafin
- 1/2 lamaie
- 1 lingura cu zahar
- 2 rosii mici
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Cureti pasarea, o tai bucati, o speli si o calesti putin in ulei, apoi scoti carnea si o lasi deoparte.
- In grasimea ramasa pui sa fiarba incet, cu 1 pahar de apa sau supa, ceapa si zarzavatul taiate fideluta, timp de 20 minute, apoi adaugi vinul, sarea necesara mancarii, piper, foi de dafin, felii subtiri de rosii si bucatile de carne. Acoperi cu apa, pui capac si fierbi la foc potrivit 30 de minute.
- Cand carnea este patrunsa, pui maslinele fierte separat, fara samburi, zeama de lamaie, putina coaja de lamaie si zaharul. Lasi sa scada 10 minute, dupa care servesti cu paine calda. Se poate servi si rece daca pasarea nu este prea grasa. Este bun un vin alb, sec.