- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fasolea boabe cu carne de berbec este o mancare gustoasa, foarte aromata, si pe care o puteti prepara chiar si fara carne.
Ingrediente
- 1 kg carne de berbec
- 700 gr fasole boabe
- 4-6 catei de usturoi
- 200 gr slanina afumata
- 2 linguri cu bulion
- 1 foaie de dafin
- 175 ml vin
- sare
- piper boabe
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 ceapa
- 150 ml ulei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
Timp de preparare 2 1/2
- Spalati carnea, zvantati cu servetele de hartie sau cu prosop curat, impanati cu bucati de slanina si usturoi curatat de coaja. Astfel pregatita, carnea se pune in tava de friptura, se acopera cu apa sau supa strecurata si se pune pe flacara. Se lucreaza cu vasul acoperit. Dupa 1 ora, carnea se intoarce si se continua frigerea dupa ce se pun peste friptura: dafinul, sare, piper boabe, vinul.
- Alegeti fasolea, spalati si lasati sa se inmoaie 8-10 ore. Aruncati apa in care a stat fasolea, umpleti cu apa rece cat sa o acoperiti, apoi lasati sa clocoteasca 3-5 min si aruncati apa.Adaugati morcovii, ceapa, pastarnacul, curatate si taiate felii pana cand se poate consuma.
- Rasturnati fasolea in tava cu friptura, adaugati bulion sau rosii felii si lasati sa stea in cuptor 15-20 min. Portionati carnea si fasolea in farfurii.
- Serviti mancarea calda, langa paine proaspata si vin alb. Este potrivita o salata de muraturi.