- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Morunul rasol este un preparat delicios cu care va veti impresiona invitatii. Morunul rasol pe langa faptul ca este delicios este un preparat dietetic.
Ingrediente
- morun
- 3 cartofi
- 1/2 radacina de patrunjel verde
- 1 ceapa
- 1 morcov
- patrunjel verde
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata morunul, se spala cu apa fierbinte ca sa scoata solzii mai usor, apoi se pudreaza cu sare si se lasa o ora.
- Morcovul, patrunjelul radacina si ceapa se fierb 20 de minute intr-o oala mai mare, apoi se adauga pestele, cartofii si se fierb la foc mic.
- Cand sunt fierte legumele si pestele se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca in apa in care au fiert. Se scoate pestele rece, se taie felii grosute, se asaza pe un platou decorat cu felii de lamaie si patrunjel verde tocat sau cu maioneza.