Musaca de tocmagei-taitei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Musacaua de tocmagei este un preparat ardelenesc foarte gustos, aromat si satios.

Ingrediente

    • 250 gr taitei de casa
    • 2 linguri cu unt sau ulei
    • 1 piept mare de pasare
    • verdeata tocata
    • 2 oua
    • sare
    • 150 ml lapte

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Cureti pieptul de pasare, il speli si-l pui la fiert cu apa rece, inlaturand  spuma ori de cate ori este nevoie. Fierbi incet jumatate de ceas, cu 1 lingurita de sare. Scoti carnea si o toci marunt, iar supa, in care pui morcovi, albitura, 1 telina si 1 ceapa mica, o mai fierbi si o servesti cu taitei, calda, ca felul I.
  2. Fierbi taiteii 10 minute, arunci apa, ii speli in apa rece si-i pregatesti astfel: intr-o cratita mai mare pui 1 lingura de unt, pui jumatate din taitei, pui apoi carnea amestecata cu verdeata tocata, sare si piper (la alegere).
  3. Acoperi cu restul de tocmagei, dai fata cu oua batute cu lapte dulce, pui putina sare, adaugi restul de unt si rumenesti muscaua la cuptor. O servesti calda, fara paine, cu vin alb demisec alaturi.

Recomandari

Mancaruri