- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Musacaua de tocmagei este un preparat ardelenesc foarte gustos, aromat si satios.
Ingrediente
- 250 gr taitei de casa
- 2 linguri cu unt sau ulei
- 1 piept mare de pasare
- verdeata tocata
- 2 oua
- sare
- 150 ml lapte
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Cureti pieptul de pasare, il speli si-l pui la fiert cu apa rece, inlaturand spuma ori de cate ori este nevoie. Fierbi incet jumatate de ceas, cu 1 lingurita de sare. Scoti carnea si o toci marunt, iar supa, in care pui morcovi, albitura, 1 telina si 1 ceapa mica, o mai fierbi si o servesti cu taitei, calda, ca felul I.
- Fierbi taiteii 10 minute, arunci apa, ii speli in apa rece si-i pregatesti astfel: intr-o cratita mai mare pui 1 lingura de unt, pui jumatate din taitei, pui apoi carnea amestecata cu verdeata tocata, sare si piper (la alegere).
- Acoperi cu restul de tocmagei, dai fata cu oua batute cu lapte dulce, pui putina sare, adaugi restul de unt si rumenesti muscaua la cuptor. O servesti calda, fara paine, cu vin alb demisec alaturi.