- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Musacaua de vinete este aromata, delicioasa si foarte usor de preparat. Daca doriti puteti inlocui vinetele cu dovlecei sau cartofi.
Ingrediente
- 3 vinete
- 250 gr mozzarella/cascaval
- 800 gr carne tocata de vitel
- 8 linguri ulei
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Taie vinetele in rondele, sareaza-le si pune-le pe un servet de hartie. caleste-le 2-3 minute pe fiecare parte,pana se rumenesc.
- In alta tigaie, caleste ceapa pana se aureste, apoi adauga carnea tocata, amesteca si lasa sa scada. Potriveste de sare si piper si, ca sa fie mai dulceaga pune 2 linguri de pasta de tomate si lasa sa fiarba.
- Intr-un vas termorezistent cu peretii inalti, asaza un strat de vinete, unul de carne, altul de felii de mozzarella sau cascaval. Continua tot asa pana se termina ingredientele, avand grija ca ultimele straturi sa fie unul de vinete apoi mozzarella. Baga vasul in cuptorul incins 30 de minute, pana capata o crusta aurie, scoate-o apoi din cuptor si lasa sa se racoreasca putin dupa acre o poti servi.