- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ostropelul moldovenesc este foarte gustos si aromat, fiind perfect pentru un fel principal satios.
Ingrediente
- 1 gaina grasa
- sare
- zarzavat pentru supa
- usturoi
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/2 ora
- Curatati gaina, o spalati si o puneti sa fiarba cu multa apa rece. inlaturati spuma des, pentru ca supa sa ramana limpede. Dupa o jumatate de ora de fierbere la foc potrivit curatati zarzavatul pentru supa, il spalati si il puneti la fiert impreuna cu pasarea. Gaina se pune la fiert intreaga. Sarati dupa gust si continuati fierberea pana cand carnea se desprinde de pe os. Scoateti pasarea pe un platou mare, o taiati bucati potrivit de mari si o lasati sa se raceasca.
- Pentru ostropel folositi doar o parte din supa, iar restul il intrebuintati pentru pregatirea unui alt fel de mancare.
- Caracteristic ostropelului moldovenesc este chiar supa in care turnati mujdeiul de usturoi concentrat.
- Puneti bucatile de carne in boluri de faianta si turnati deasupra supa pregatita cu mujdei de usturoi si potrivita de sare, eventual curatata de oase.
- Serviti ostropelul moldovenesc fierbinte, cu mamaliguta calda. Ostropelul trebuie sa fie foarte gras ca sa fie gustos.