- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pachetelele de peste cu cartofi si ceapa sunt foarte gustoase si aromate, fiind in acelasi timp un preparat numai bun pentru pranz.
Ingrediente
- 4 buc crap sau somn
- 1 ceapa mare
- 4 cartofi medii
- 1 catel de usturoi
- 100 ml vin alb sec
- 1 lingurita boabe de piper rosu zdrobite
- 1 lingurita ketchup
- 1 lingurita pasta de ardei dulce/iute
- 3 linguri ulei de masline
- sare
- piper negru macinat
- patrujel verde tocat
Instructiuni de preparare
- Stergeti bucatile de peste cu un servet absorbant, pudrati-le cu sare si piper, apoi ungeti-le cu ulei de masline. Curatati cartofii, taiati-i felii subtiri si fierbeti-i 2-3 minute in apa cu sare, cat sa se inmoaie, apoi scurgeti-i de apa.
- In uleiul ramas prajiti ceapa taiata solzisori, la foc mediu, amestecand continuu, pana cand incepe sa isi schimbe culoarea. Adaugati feliile de cartofi fierte, presarati piperul rosu, putina sare, ametsecati usor ca sa nu rupeti cartofii, apoi luati vasul de pe foc.
- Puneti cate o bucata de peste pe o bucata de folie de aluminiu groasa sau impaturita in doua. Amestecati ketchupul cu pasta de ardei, vinul si usturoiul tocat. Puneti pe fiecare bucata de peste cate un sfert din amestecul de ceapa si cartofi, stropiti cu sosul de vin, apoi inchideti folia cat sa obtineti niste pachetele inchise.
- Puneti cele 4 pachetele intr-o tava si coaceti-le 20 de minute, la foc mediu. Deschideti-le putin, mutati tava mai sus si mai lasati 3 minute sa se rumeneasca putin.
- Presarati patrunjel vrede si serviti fara sa scoateti preparatul din pachetele.