Plachie de vinete

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Plachia de vinete este un delicios preparat de post care contine multe vitamine. datorita combinatie de multe legume acest preparat ofera o gama larga de fibre si vitamine sanatoase.

Ingrediente

    • 4 vinete lunguiete
    • 2 cepe
    • 5 rosii
    • 2 ardei grasi
    • 100 ml ulei
    • 7 catei de usturoi
    • 1 legatura de patrunjel verde
    • 60 gr faina
    • sare
    • piper negru macinat

Instructiuni de preparare

  1. Vinetele se spala, se curata de coaja dar numai din loc in loc si se taie felii, se sareaza si se lasa asa o ora, apoi se spala, se storc putin, se dau prin faina si se prajesc pe ambele parti in ulei fierbinte.
  2. Se toaca ceapa marunt si se pune intr-o cratita cu ulei, sa se inmoaie bine, la foc mic. Se adauga usturoiul taiat feliute subtiri, ardeii grasi taiati fideluta, rosiile curatate de pielite si de seminte si taiate marunt, se amesteca si se lasa sa fiarba toate impreuna. Se adauga apoi verdeata tocata, sare si piper.
  3. Dupa ce legumele s-au inmuiat se adauga putina apa se se lasa sa fiarba pana scade apa. Se aranjeaza vinetele pe o farfurie mare mai adanca si se toarna peste ele sosul scazut, si se poate servi.

Recomandari

Mancaruri