- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Vinetele cu rosii este o mancare de sezon si in acelasi timp este combinatia perfecta pentru o masa copioasa si plina de savoare.
Ingrediente
- 3 vinete
- 1 catel de usturoi
- faina
- 500 gr rosii
- ulei pentru prajit
- patrunjel verde
- sare
- piper negru macinat
Instructiuni de preparare
- Se curata vinetele si se taie bucatele, care se dau prin faina si se prajesc in ulei. Rosiile se taie sferturi, se curata de seminte, usturoiul se taie marunt si se pun intr-o tigaie cu ulei fierbinte sa se prajeasca putin, adaugand putina sare si piper.
- Se pun vinetele intr-un vas termorezistent, se toarna deasupra rosiile, se presara patrunjel verde tocat fin, si se introduc 5 minute in cuptoruil incins, dupa care se servesc.