Pastrav cu sos alb si fritata de cartof

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pastravul cu sos alb si fritata de cartof este un preparat foarte gustos, numai un la masa de pranz.

Ingrediente

    • 3 buc file de pastrav
    • 1 cartof alb
    • 1 lamaie
    • 5 rosii cherry
    • 2 oua
    • 1 fir de ceapa verde

    PENTRU SOS:

    • 1 fir de ceapa verde
    • 5 linguri smantana
    • verdeata: patrunjel sau marar
    • sare
    • piper alb macinat

Instructiuni de preparare

  1. Taiati cartoful cuburi si fierbeti-l in apa cu sare pentru piure, apoi pasati-l, adaugati oul batut bine, rosiile cherry taiate sferturi, ceapa verde taiata marunt si sare. Prajiti compozitia intr-o tigaie fierbinte neaderenta, fara ulei, timp de 3 minute pe fiecare parte. Rezultatul va fi  ca o omleta de cartofi.
  2. Fileurile de pastrav le prajiti 4 minute pe fiecare parte intr-o tigaie preincalzita, la foc mediu, cu 2 lingurite de ulei de floarea-soarelui.
  3. Pentru sos se amesteca bine smantana cu sare, piper, ceapa ramasa si verdeata tocate marunt. Se lasa 15 minute la frigider apoi se serveste alaturi de fritata si peste, peste care se poate adauga putina zeama de lamaie.

Recomandari

Mancaruri