- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tocana de burta este o tocata plina de arome si calorii pe care trebuie sa o incercati macar o data.
Ingrediente
- 500 gr burta curatata
- 2 morcovi
- 1 telina
- 4-5 cepe
- 150 ml ulei
- 175 ml suc de rosii
- sare
- piper boabe
- 175 ml vin
- patrunjel tocat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Speli burta, mai treci o data cu lama cutitului peste ea, freci cu malai si iar speli. Pui sa fiarba cu 3 litri de apa rece, spumuiesti si fierbi descoperit, la foc potrivit pana cand apa scade la jumatate.
- Adaugi morcovii si telina, continui fierberea pana cand burta a fiert. Tai ceapa pestisori, o calesti in ulei cald, stingi cu suc de rosii sau bulion desfacut in apa rece, sarat si indulcit dupa gust,si fierbi acoperit 15 minute.
- Adaugi vinul, burta taiata felii subtiri, boabe de piper si continui sa fierbi pana cand sosul mancarii scade. Tai rondele morcovii si telina si le amesteci peste tocana, decorezi cu patrunjel tocat si servesti mancarea foarte calda, cu mamaliguta sau cu paine proaspata.
Alaturi poti servi un vin alb de masa.