- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tocana de vinete cu smantana este o tovata proaspata de toamna, pe care o puteti prepara cu legume proaspete si aromate.
Ingrediente
- 6 vinete mici
- 2 cepe
- 500 gr rosii decojite
- 150 ml ulei
- sare
- putin usturoi
- piper boabe
- 175 gr smantana
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Speli vinetele, le tai cubulete, apoi le presari cu sare si le lasi cu o gredutate deasupra o ora, ca sa scurga toxinele. Speli vinetelesi le tii in apa rece. Le scurgi in sita, le usuci in prosop si le
calesti in ulei cald unde ai calit deja ceapa taiata pestisori.
- Lasi sa fiarba impreuna, cu 1 cana de apa calda, 15 minute. Sarezi, toci cativa catei de usturoi si, impreuna cu rosiile taiate felii subtiri si piper boabe, lasi sa fiarba acoperit 30 de minute.
- Servesti mancarea fierbinte, cu smantana deasupra, alaturi de paine proaspata si un vin alb usor.