Tocana de vinete cu smantana

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tocana de vinete cu smantana este o tovata proaspata de toamna, pe care o puteti prepara cu legume proaspete si aromate.

Ingrediente

    • 6 vinete mici
    • 2 cepe
    • 500 gr rosii decojite
    • 150 ml ulei
    • sare
    • putin usturoi
    • piper boabe
    • 175 gr smantana

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Speli vinetele, le tai cubulete, apoi le presari cu sare si le lasi cu o gredutate deasupra o ora, ca sa scurga toxinele. Speli vinetelesi le tii in apa rece. Le scurgi in sita, le usuci in prosop si le
    calesti in ulei cald unde ai calit deja ceapa taiata pestisori.
  2. Lasi sa fiarba impreuna, cu 1 cana de apa calda, 15 minute. Sarezi, toci cativa catei de usturoi si, impreuna cu rosiile taiate felii subtiri si piper boabe, lasi sa fiarba acoperit 30 de minute.
  3. Servesti mancarea fierbinte, cu smantana deasupra, alaturi de paine proaspata si un vin alb usor.

Recomandari

Mancaruri