- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pastravul in saramura este foarte bun, iar daca alaturi aveti si o mamaliguta calda, este pranzul perfect.
Ingrediente
- 4 pastravi
- 4 catei de usturoi
- 1 lingura pasta de tomate
- 2 lamai
- 1 lingura pasta de ardei dulce
- ulei de masline
- sare
- piper macinat
PENTRU SOS:
- 2 linguri otet alb
- 7 rosii
- 1 lingura capere
- 3 ardei kapia rosii
- 1 ardei iute
- 1 lamaie
- 3 catei de usturoi
- verdeata: patrunjel verde sau marar
- maghiran uscat
- 420 ml apa plata
- ulei de masline
- suc de lamaie
Instructiuni de preparare
- Preparati sosul, punand toate ingredientele la fiert, la foc foarte mic, dupa ce in prealabil le-ati curatat si tocat (rosiile si ardeii bucati nu foarte mici).
- Intre timp, faceti o pasta cu toate ingredientele pentru pastrav, mai putin lamaia, pe care o taiati rondele. Ungeti bine interiorul pastravului cu pasta obtinuta, apoi introduceti in bucatile de peste cate o felie de lamaie. Puneti pastravul pe gratar si cand s-a format o crusta in exterior, dar nu este inca foarte bine facut in interior, puneti-l intr-o tava si acoperiti cu sos. Introduceti tava la cuptor 15 minute, ungandu-l din cand in cand cu sosul din tava. Daca sosul scade prea mult, mai adaugati un pic de apa.
- Pestele se serveste intr-o farfurie adanca cu doua felii de paine prajita si un strop de ulei de masline.