- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pestele in stil mexican este un preparat foarte iute si apetisant, numai bun in zilele de iarna.
Ingrediente
- 4 buc fileuri de peste:macrou, merluciu, cod, pangasius, calcan
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa, taiata solzisori
- 3 ardei iuti, curatati de seminte si tocati marunt
- 3 catei de usturoi, tocati marunt
- 1/4 lingurita boia dulce
- 1/4 lingurita chimen mecinat
- 2 rosii medii, ddecojite si taiate
- 3 linguri zeama de lamaie
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
- Presarati sare si piper peste peste. Intr-o tigaie cu ulei se prajeste ceapa, ardeii iuti, usturoiul, boiaua si chimenul, circa 7 minute, adaugati sare si amestecati, lasand sa se prajeasca, pana incepe sa se rumeneasca. Adaugati rosiile si mai lasai inca 3 minute.
- Faceti 4 adancituri in amestecul de legume si puneti in ele bucatile de peste, astfel incat pestele sa atinga fundul tigaii, cu pielea in sus.
- Lasati pe foc 5 minute, apoi luati pestele cu spumiera, amestecati bine, sa desprindeti legumele lipite de tigaie, apoi puneti iarasi bucatile de peste cu pielea in jos, turnand peste peste sucul de lamaie.
- Mai lasati 2 minute pe foc, apoi puteti servi.