Peste in stil mexican

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pestele in stil mexican este un preparat foarte iute si apetisant, numai bun in zilele de iarna.

Ingrediente

    • 4 buc fileuri de peste:macrou, merluciu, cod, pangasius, calcan
    • 2 linguri ulei de masline
    • 1 ceapa, taiata solzisori
    • 3 ardei iuti, curatati de seminte si tocati marunt
    • 3 catei de usturoi, tocati marunt
    • 1/4 lingurita boia dulce
    • 1/4 lingurita chimen mecinat
    • 2 rosii medii, ddecojite si taiate
    • 3 linguri zeama de lamaie

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 portii

  1. Presarati sare si piper peste peste. Intr-o tigaie cu ulei se prajeste ceapa, ardeii iuti, usturoiul, boiaua si chimenul, circa 7 minute, adaugati sare si amestecati, lasand sa se prajeasca, pana incepe sa se rumeneasca. Adaugati rosiile si mai lasai inca 3 minute.
  2. Faceti 4 adancituri in amestecul de legume si puneti in ele bucatile de peste, astfel incat pestele sa atinga fundul tigaii, cu pielea in sus.
  3. Lasati pe foc 5 minute, apoi luati pestele cu spumiera, amestecati bine, sa desprindeti legumele lipite de tigaie, apoi puneti iarasi bucatile de peste cu pielea in jos, turnand peste peste sucul de lamaie.
  4. Mai lasati 2 minute pe foc, apoi puteti servi.

Recomandari

Mancaruri