Peste la tava in stil provensal

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pestele la tava in stil provensal este un preparat aromat si foarte gustos, numai bun in zilele cu dezlegare la peste.

Ingrediente

    • 4 bucati ton/somon fara piele
    • 45 ml ulei de masline
    • 2 cepe mari
    • 5 catei de usturoi
    • 2 linguri patrunjel verde tocat
    • 450 gr rosii decojite
    • 100 ml vin alb sec
    • 1/2 lingurita maghiran uscat
    • sare
    • piper macinat
    • 120 gr masline negre
    • 1 lingura bulion
    • lamaie si patrunjel verde pentru servit

Instructiuni de preparare

  1. Incingeti uleiul intr-o cratita, la foc mediu, si prajiti ceapa taiata bucati mai mari, usturoiul feliat si patrunjelul. Lasati sa se caleasca 7 minute, la foc mediu, apoi adaugati rosiile, vinul,maghiranul, sare si piper, amestecati si lasati sa fiarb 20 de minute, fara capac, amestecand doar din cand in cand.
  2. Puneti in sos bucatile de peste si bulionul, apoi bagati cratita in cuptorul incins si lasati sa se coaca 25 de minute.
  3. Cand este gata serviti pestele cu felii de lamaie si cu patrunjel verde tocat presarat deasupra.

Recomandari

Mancaruri