- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pestele la tava in stil provensal este un preparat aromat si foarte gustos, numai bun in zilele cu dezlegare la peste.
Ingrediente
- 4 bucati ton/somon fara piele
- 45 ml ulei de masline
- 2 cepe mari
- 5 catei de usturoi
- 2 linguri patrunjel verde tocat
- 450 gr rosii decojite
- 100 ml vin alb sec
- 1/2 lingurita maghiran uscat
- sare
- piper macinat
- 120 gr masline negre
- 1 lingura bulion
- lamaie si patrunjel verde pentru servit
Instructiuni de preparare
- Incingeti uleiul intr-o cratita, la foc mediu, si prajiti ceapa taiata bucati mai mari, usturoiul feliat si patrunjelul. Lasati sa se caleasca 7 minute, la foc mediu, apoi adaugati rosiile, vinul,maghiranul, sare si piper, amestecati si lasati sa fiarb 20 de minute, fara capac, amestecand doar din cand in cand.
- Puneti in sos bucatile de peste si bulionul, apoi bagati cratita in cuptorul incins si lasati sa se coaca 25 de minute.
- Cand este gata serviti pestele cu felii de lamaie si cu patrunjel verde tocat presarat deasupra.