- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pestele oceanic rasol este un preparat foarte gustos care se poate consuma rece in zilele caniculare de vara, fiind o importanta sursa de vitamine si minerale.
Ingrediente
- 1 kg peste
- 1 morcov
- 200 gr unt
- 1 leg marar verde
- 1 leg patrunjel verde
- 1 ceapa
- 1/2 telina
- 4 oua rascoapte
- sare
- piper macinat
- zeama de lamaie
Instructiuni de preparare
- Se pun legumele la fiert si cand sunt aproape fierte se adauga bucatile de peste, putina sare, piper si se lasa sa fiarba 20 de minute.
- Intre timp, se prepara sosul: se fierb ouale tari, se toaca marunt sau se dau pe razatoare si se pun in tigaie cu unt, sare, piper, zeama de lamaie, se amesteca totul, dupa care se adauga mararul tocat marunt.
- Cand peste este fiert se scoate si se asaza pe o farfurie mare, iar deasupra se toarna sosul. Se presara cu patrunjelul verde tocat marunt dupa care se poate servi.