Ragout de crap salau sau somn

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ragout de crap salau sau somn este o delicatesa culinara foarte gustoasa.

Ingrediente

    • 1 crap mare, 1/2 somn mijlociu sau 1 1/2 kg somn
    • 3 linguri cu ulei
    • 1 ceapa
    • 1 radacina de patrunjel
    • 1 telina mica
    • 100 ml apa
    • 200 ml vin rosu
    • 2 foi de dafin
    • 300 gr ciuperci mic
    • sare
    • piper boabe

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 persoane

  1. Se curata pestele de solzi si aripioare, se goleste de intestine, se spala si se cresteaza pe spate ca sa se obtina fileuri.
  2. Se taie felii fiecare bucata de peste, se sareaza si se lasa cat se pregateste sosul: ceapa, telina si patrunjelul se taie julien si se calesc in ulei pana cand ceapa devine transparenta. Atunci se adauga apa si 2 parti de vin rosu, se pune sare, se adauga piper boabe si se fierbe acoperit 10 minute.
  3. Se omogenizeaza amestecul cu o lingura de lemn, se asaza fileurile de peste si se condimenteaza cu doua foi de dafin. Se fierbe mancarea 20 minute, se raceste si se scoate pestele pe un platou.
  4. Legumele se trec prin sita si sosul se toarna peste peste. Se serveste cu ciuperci intregi fierte in apa cu sare si zahar, bine scurse si trecute prin ulei fierbinte 2-3 minute. Alaturi se serveste paine proaspata integrala. Vinul potrivit: alb, sec.

Recomandari

Mancaruri