- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ragout de crap salau sau somn este o delicatesa culinara foarte gustoasa.
Ingrediente
- 1 crap mare, 1/2 somn mijlociu sau 1 1/2 kg somn
- 3 linguri cu ulei
- 1 ceapa
- 1 radacina de patrunjel
- 1 telina mica
- 100 ml apa
- 200 ml vin rosu
- 2 foi de dafin
- 300 gr ciuperci mic
- sare
- piper boabe
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Se curata pestele de solzi si aripioare, se goleste de intestine, se spala si se cresteaza pe spate ca sa se obtina fileuri.
- Se taie felii fiecare bucata de peste, se sareaza si se lasa cat se pregateste sosul: ceapa, telina si patrunjelul se taie julien si se calesc in ulei pana cand ceapa devine transparenta. Atunci se adauga apa si 2 parti de vin rosu, se pune sare, se adauga piper boabe si se fierbe acoperit 10 minute.
- Se omogenizeaza amestecul cu o lingura de lemn, se asaza fileurile de peste si se condimenteaza cu doua foi de dafin. Se fierbe mancarea 20 minute, se raceste si se scoate pestele pe un platou.
- Legumele se trec prin sita si sosul se toarna peste peste. Se serveste cu ciuperci intregi fierte in apa cu sare si zahar, bine scurse si trecute prin ulei fierbinte 2-3 minute. Alaturi se serveste paine proaspata integrala. Vinul potrivit: alb, sec.