- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Daca vrei sa impresionezi oaspetii prazul umplut cu carne de gaina este mancarea perfecta, mai ales pentru mesele de la sfarsitul saptamanii.
Ingrediente
- carne de pasare ( piept si picioare)
- 75 gr unt
- patrunjel verde
- marar verde
- 1 felie de paine
- 500 ml vin alb
- 1 ceapa mare
- 1 ou
- 3 fire praz
- 100 ml sos de rosii
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se aleg bucatile de praz mai groase, se curata de prima foaie, se taie, numai din partea alba si mai groasa, bucati lungi de 8 cm, se oparesc si se apasa cu degetul ca sa iasa tuburile din interior. Se folosesc la umplut numai tuburile mari.
- Carnea se toaca prin masina de tocat impreuna cu painea inmuiata si stoarsa, cu ceapa tocata si calita in 25 gr de unt.
- Se amesteca bine tocatura cu sare, putin piper, verdeata tocata fin si cu oul. Cu pasta obtinuta se umplu tuburile mari de praz, care apoi se rumenesc putin cu 50 gr de unt, se asaza in cratita, se toarna peste ele vinul si sosul de rosii si se introduc in cuptor sa fiarba.
- Cand carnea este moale si prazul fiert se oreste focul si se poate servi.