- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Puiul cu legume este o mancare de vara, racoritoare si energizanta, pe care o puteti servi atat calda cat si rece.
Ingrediente
- 1 pui
- 500 gr broccoli
- 500 gr cartofi mici
- 2 morcovi
- 300 gr fasole verde
- ulei
- 250 gr mazare
- 1 conserva porumb boabe
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa
- 200 gr unt
- scortisoara
- 1 mar
- sare
- piper
- 50 gr miere
- busuioc
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 100 minute
- Cartofii si morcovii ii speli, ii fierbi si ii cureti de coaja. Fierbi fasolea verde si broccoli. Scurgi legumele de apa si le tai in bucati mai mici. Cureti ardeiul gras de seminte si il tai cubulete. Cureti ceapa de foi, o tai marunt si o pui langa ardei.
- Topesti 100 gr unt intr-o tigaie, adaugi ceapa si ardeiul, calesti totul timp de 5 minute, apoi adaugi legumele fierte, porumbul, cartofii si morcovii. Condimentezi, adaugi o lingura de busuioc uscat si prajesti legumele inca 10 minute.
- Speli puiul, il ungi cu miere, presari scortisoara si condimentezi, intepi puiul din loc in loc cu varful unui cutit, ca sa se faca mai repede si il asezi intr-o tava cu marul feliat. Torni doua cani cu apa si introduci tava in cuptor.
- Coci la foc mediu o ora, apoi servesti puiul alaturi de legumele calde.
- Poti servi alaturi o salata din varza rosie, asezonata cu ulei, otet, sare