Pui cu sparanghel

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Puiul cu sparanghel este un preparat gustos, care poate fi facut in mai putin de o ora. Mancarea este potrivita pentru pranz sau cina, fiind un preparat usor si hranitor.

Ingrediente

    • 1 pui
    • 1 lingurita faina
    • 1 ceapa mica
    • 1 leg sparanghel
    • 50  gr unt
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se fiarbe sparanghelul intreg in apa, in asa fel incat capetele fragede sa nu fie in apa, ci sa fiarba numai in abur.
  2. Puiul curatat, spalat, se taie bucati care se pun cu ceapa tocata marunt intr-o cratita cu unt, pe foc mic, sa se inabuse bine acoperite cu un capac, apoi se adauga putina apa, sare si se lasa sa fiarba.
  3. Cand puiul este aproape gata, se amesteca faina cu putina apa in care a fiert sparanghelul si se toarna peste pui, se lasa sa dea cateva clocote, se adauga sparanghelul, se mai fierbe un clocot dupa care se opreste focul si se poate servi.

Recomandari

Mancaruri