- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Puiul cu sparanghel este un preparat gustos, care poate fi facut in mai putin de o ora. Mancarea este potrivita pentru pranz sau cina, fiind un preparat usor si hranitor.
Ingrediente
- 1 pui
- 1 lingurita faina
- 1 ceapa mica
- 1 leg sparanghel
- 50 gr unt
- sare
Instructiuni de preparare
- Se fiarbe sparanghelul intreg in apa, in asa fel incat capetele fragede sa nu fie in apa, ci sa fiarba numai in abur.
- Puiul curatat, spalat, se taie bucati care se pun cu ceapa tocata marunt intr-o cratita cu unt, pe foc mic, sa se inabuse bine acoperite cu un capac, apoi se adauga putina apa, sare si se lasa sa fiarba.
- Cand puiul este aproape gata, se amesteca faina cu putina apa in care a fiert sparanghelul si se toarna peste pui, se lasa sa dea cateva clocote, se adauga sparanghelul, se mai fierbe un clocot dupa care se opreste focul si se poate servi.