- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Daca vrei sa oferi musafirilor tai a mancare excelenta, pregateste pui umplut cu aspic. Aceasta reteta este usor de preparat dar de mare efect culinar.
Ingrediente
- 1 pui mare
- 100 gr carne de vitel sau 100 gr ficatei de pasare
- 100 gr carne macra de pui
- 240 gr slanina
- 200 ml vin
- 1 ou
- 1 morcov
- 1 ceapa
- patrunjel verde
- piper macinat
- piper boabe
- sare
Instructiuni de preparare
- Se toaca prin masina de tocat carnea de porc si cea de vitel sau ficateii de pui, se adauga oul, sare, piper, patrunjel verde tocat fin si se amesteca bine.
- Pe cat posibil se scot oasele de la pui si se umple puiul cu amestecaul preparat. Se leaga puiul cu sfoara, se infasoara in slannina, se asaza in cratita, se inconjoara de bucatele de morcov, solzi subtiri de ceapa, se toarna vinul, se adauga sare, boabe de piper, apoi se acopera si se introduce la cuptor pentru o ora.
- Cand puiul este gata, se desface din slanina, se scoate sfoara si se pune puiul intr-un vas oval, se acopera cu supa concentrata de pui si se da la rece pana a doua zi cand se poate servi.