- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Daca este ceva care cu siguranata nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste este friptura de berbecut.Reteta de pulpa de berbec inabusita este una din cele mai apreciate retete datorita aspectului fabulos si al gustului desavarsit!
Ingrediente
- 1.5 kg pulpa de berbec tanar
- 6-7 catei de usturoi
- 50 gr slanina afumata
- 1 lingura de unt
- sare si piper
- 250 ml vin alb
- 2 cepe
- 1 litru supa de carne
- 1 morcov
- 1 frunza de dafin
Instructiuni de preparare
- Se curata pulpa de berbec de pielite si de grasime, apoi se impaneaza cu slanina afumata si catei de usturoi.pPulpa se pune intr-o cratita cu unt si o lasi sa se prajeasca pana se rumenescte.Cand pulpa este rumena pe ambele parti se scoate pe o farfurie.
- In cratita in care s-a rumenit pulpa de berbec se asaza felii de slanina afumata, felii de ceapa si de morcovi.Deasupra legumelor se pune pulpa rumenita si se toarna vinul si se pune pe foc pana cand sosul scade aproape de tot.pSe torna supa de carne, se adauga frunza de dafin se acopera oala cu un capac, si se lasa sa fiarba inabusit, la foc mic aproximativ o ora.
- In acest timp se mai unge pulpa din cand in cand cu sosul din oala.
- Cand friptura este patrunsa, cureti sosul de grasime si treci legumele prin sita si se amsteca cu sosul din oala.
- In momentul servirii se asaza pulpa pe un platou si se stropeste cu sosul din cratita.