Rinichi in vin

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Rinichii in vin este un preparat care poate nu e chiar pe gustul tuturor, dar totusi merita sa incercati macar o data!

Ingrediente

    • 500 gr rinichi de porc
    • 5 rosii decojite
    • 300 ml vin rosu sec
    • 3 foi de dafin
    • boia dulce sau iute
    • 2 cepe
    • 5 catei de usturoi
    • 3 linguri ulei de masline
    • 1 lingurita cimbru
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Curata rinichii sau, cel mai bine, cumpara-i curatati. Spala-i in cateva ape cu otet si sare, curge-i si taie-i in bucati potrivite.
  2. Pune-i la fiert in apa rece, cat sa-i acopere de doua degete si aduna spuma formata ori de cate ori este nevoie.
  3. Cand sunt aproape fierti, transfera-i cu totul intr-un vas termorezistent si adauga uleiul, ceapa tocata, rosiile decojite si taiate in cubulete, foile de dafin si cimbrul.
  4. Lasa 10-15 minute la foc potrivit, apoi adauga vinul si boiaua. Dupa 10 minute, pune usturoiul, sare dupa gust, si putin piper negru macinat.
  5. Rinchii in vin se servesc fierbinti, cu piure de cartofi sau mamaliguta.

Recomandari

Mancaruri