- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rinichii in vin este un preparat care poate nu e chiar pe gustul tuturor, dar totusi merita sa incercati macar o data!
Ingrediente
- 500 gr rinichi de porc
- 5 rosii decojite
- 300 ml vin rosu sec
- 3 foi de dafin
- boia dulce sau iute
- 2 cepe
- 5 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita cimbru
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Curata rinichii sau, cel mai bine, cumpara-i curatati. Spala-i in cateva ape cu otet si sare, curge-i si taie-i in bucati potrivite.
- Pune-i la fiert in apa rece, cat sa-i acopere de doua degete si aduna spuma formata ori de cate ori este nevoie.
- Cand sunt aproape fierti, transfera-i cu totul intr-un vas termorezistent si adauga uleiul, ceapa tocata, rosiile decojite si taiate in cubulete, foile de dafin si cimbrul.
- Lasa 10-15 minute la foc potrivit, apoi adauga vinul si boiaua. Dupa 10 minute, pune usturoiul, sare dupa gust, si putin piper negru macinat.
- Rinchii in vin se servesc fierbinti, cu piure de cartofi sau mamaliguta.