- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salaul Normand este un preparat fin si gustos, pe care il puteti incerca ori de cate ori aveti invitati.
Ingrediente
- 6 buc file de salau de 200 gr fiecare
- 200 ml supa de peste sau de pui
- 200 ml vin alb sec
- 2 linguri ceapa tocata marunt
- sare
- piper alb macinat
- 12 midii vii, spalate si curatate
- 12 ciuperci mici
- 12 creveti decorticati
- 1 lingura unt moale
- 1 1/2 lingura faina
- 175 ml smantana grasa
- 2 galbenusuri
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
- Preparati supa de peste fierband o coada, un cap sua un peste mic in apa cu sare. Cand pestele este bine fiert strecurati supa, iar zeama puneti-o in alta cratita la fiert impreuna cu vinul.
- Ungeti cu ulei o tava, presarati in ea ceapa tocata, puneti deasupra fileurile de peste si presarati sare si piper.
- Distribuiti scocile, ciupercile si crevetii in jurul bucatilor de peste, apoi turnati amestecul de vin. Coaceti totul 15 minute, pana cand pestele se albeste iar scicile se dechid.
- Scoateti bucatile de peste pe un platou, asezati in jurul lor ciupercile, crevetii si scoicile, apoi acoperiti platoul si pastrati cald.
- Strecurati sosul din tava de copt, puneti-l sa fiarba intr-o craticioara, la foc mic, 4 minute. daca sosul etse prea gros, subtiati cu putin vin.
- Frecati bine untul cu faina, pana devine un amestec omogen, cremos, apoi incorporati in sosul de pe foc, batand energic cu un tel.
- Bateti smantana cu galbenusurile, luati sosul de pe foc si incorporari smantana, amestecand continuu. Puneti din nou sosul pe focul cel mai mic,, si lasati sa fiarba 4 minute, batand continuu, avand grija sa nu dea in clocot.
- Turnati sosul fierbinte peste platoul cu peste si serviti imediat.