Salau provensal

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salau provensal ne dovedeste inca o data ca carnea de peste se poate prepara in cele mai ingenioase feluri.Preparat provensal ne asigura o doza mare de vitamine pentru a ne esnergiza, asigurandu-ne in acelasi timp o masa sanatoasa.

Ingrediente

    • 1 kg salau
    • 2 cepe
    • 150 ml ulei
    • 50 gr pasta de tomate
    • 1 capatana de usturoi
    • 2 linguri faina
    • 150 ml vin alb
    • 1 kg rosii
    • 1 legatura patrunjel verde
    • cimbru
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Cureti salaul, il speli bine, ii scoti pielita, apoi il despici de-a lungul spinarii.Scoti fileurile, la tai de marime potrivita. le sarezi si le treci prin faina, apoi le prajesti in ulei incins.
  2. In alta tigaie cu ulei calesti ceapa tocata marunt, presari faina ramasa peste ea, si stingi cu pasta de tomate subtiata intr-o cana de apa.Adaugi usturoiul taiat feliute si condimentezi cu putina sare si piper.
  3. In acest sos, pui bucatile de peste prajit, vinul, rosiile curatate de coaja si seminte si taiate cubulete.
  4. Bagi vasul la cuptor si urmaresti pana scade sosul.Cand este gata asezi bucatile de peste pe farfurie, pui sosul de rosii deasupra si presari cimbru si patrunjel verde tocat fin.

Recomandari

Mancaruri