- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Salau provensal ne dovedeste inca o data ca carnea de peste se poate prepara in cele mai ingenioase feluri.Preparat provensal ne asigura o doza mare de vitamine pentru a ne esnergiza, asigurandu-ne in acelasi timp o masa sanatoasa.
Ingrediente
- 1 kg salau
- 2 cepe
- 150 ml ulei
- 50 gr pasta de tomate
- 1 capatana de usturoi
- 2 linguri faina
- 150 ml vin alb
- 1 kg rosii
- 1 legatura patrunjel verde
- cimbru
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Cureti salaul, il speli bine, ii scoti pielita, apoi il despici de-a lungul spinarii.Scoti fileurile, la tai de marime potrivita. le sarezi si le treci prin faina, apoi le prajesti in ulei incins.
- In alta tigaie cu ulei calesti ceapa tocata marunt, presari faina ramasa peste ea, si stingi cu pasta de tomate subtiata intr-o cana de apa.Adaugi usturoiul taiat feliute si condimentezi cu putina sare si piper.
- In acest sos, pui bucatile de peste prajit, vinul, rosiile curatate de coaja si seminte si taiate cubulete.
- Bagi vasul la cuptor si urmaresti pana scade sosul.Cand este gata asezi bucatile de peste pe farfurie, pui sosul de rosii deasupra si presari cimbru si patrunjel verde tocat fin.