- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sardinele in sos de rosii este un preparat delicios de vara, pe care il puteti consuma si rece.
Ingrediente
- 6 sardine
- 100 gr masline negre
- 2 linguri faina
- lapte
- 10 rosii
- 4 catei de usturoi
- busuioc proaspat
- piper macinat
- ulei
- sare
Instructiuni de preparare
- Sardinele se curata, se spala sub jet de apa rece, apoi se inmoaie in lapte rece.
- Intre timp, se oparesc rosiile in apa fierbinte, se curata de coaja si de cotoare, apoi se taie marunt. Se toaca usturoiul marunt, apoi se caleste in putin ulei. Se adauga rosiile tcate , busuiocul tocat si maslinele. Potriveste gustul de sare si piper si se lasa sa fiarba totul incet, acoperind vasul cu capac.
- Se scot pestii din lapte, se sterg cu servete absorbante, apoi se tavalesc in amestec de faina si piper, dupa care se prajes in ulei incins, pe ambele parti.
- Se toarna sosul intr-un vas termorezistent,se asaza deasupra sardinele prajite, se aromatizeaza cu putin rozmarin dupa acre se baga vasul la cuptor 10 minute.
- cand este gata se scoate vasul si se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se serveste cu un pahar de vin alb rece.