Sarmale cu orez si legume calite

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sarmalele cu orez si legume calite sunt sarmalele de post pe care le poti servi atat calde cat si reci.

Ingrediente

    • 500 gr orez
    • 3 cepe mari
    • 3-4 morcovi
    • 1 telina
    • 1 varza murata
    • 1 felie de paine
    • 2-3 linguri cu bulion de rosii
    • cimbru maruntit
    • sare
    • 150 ml ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Alegi orezul, il speli in mai multe ape, il lasi in apa calda cat timp calesti ceapa tocata in amestec cu morcovii si telina (date pe razatoarea mica).
  2. Cand ceapa devine sticloasa, adaugi orezul scurs, lasi cateva minute pe foc mic. Racesti amestecul, condimentezi, colorezi cu 2 linguri de bulion si parfumezi cu cimbru si sare, apoi omogenizezi compozitia.
  3. Speli varza cu apa rece sau calduta, desfaci foile, rupi bucati potrivite si infasori sarmalele.Le asezi in vas smaltuit sau in vas mare de lut, acoperi cu apa calda, colorezi cu o lingura de bulion si fierbi la foc mic sau pe vatra, in spuza fierbinte.
  4. Sarmalele  cu orez si legume calite sunt sarmale de post, pe care servesti calde sau reci, cu paine de casa.

Recomandari

Mancaruri