- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sarmalele din orez cu nuci si stafide sunt sarmale de post aromate si foarte gustoase.
Ingrediente
- 250 gr orez
- 2 teline
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 30-40 nuci tocate
- 100 gr stafide
- sare
- 2 linguri cu bulion
- 1 lingura cu zahar
Instructiuni de preparare
- Alegi orezul bob cu bob, il speli in mai multe ape si il lasi sa stea 10 minute in apa rece.
- Pregatesti nucile si stafidele, cureti nucile de coaja, le toci si le amesteci cu stafidele spalate.
- Cureti morcovii, telinele si cepele, le treci pe razatoarea mare si le calesti in ulei. Adaugi orezul cand legumele s-au inmuiat. Sarezi, pui peste amestec o lingura cu zahar si bulionul necesar, omogenizezi.
- Tragi vasul de pe foc dupa 10 minute, lasi sa se raceasca amestecul (lasi oala intr-o oala mai mare cu apa rece) si adaugi nucile si stafidele. Omogenizezi iar compozitia, apoi faci sarmale in frunze de vita murate sau in foi de stevie care au stat in apa clocotita 1 minut.
- Sarmalele acestea le pui intr-o oala adanca si le fierbi la foc potrivit 2 ore, apoi le servesti calde
sau reci, cu paine proaspata sau cu paine prajita.