- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sarmalele in foi de stevie trebuie sa le incercati deoarece sunt delicioase si apetisante.
Ingrediente
- 500 gr carne slaba de vita
- 500 gr carne de porc
- 2 cepe
- 150 gr orez
- patrunjel si leustean tocate impreuna
- 500 gr rosii mic
- sare
- piper macinat
- 175 ml suc de rosii
- 3-4 crengute de leustean
- 1 lingura cu untura
- 175 ml vin alb
- 200 gr costita sau slanina afumata
- 40-50 frunze de stevie
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Cureti carnea de pielite, o speli, o tai bucati potrivite sa-ti incapa in masina de tocat.Carnea de porc o toci cu o secure, pe un fund de lemn.
- Amesteci carnea, pui ceapa tocata, marar, patrunjel, leustean - toate tocate fin, orezul ales si spalat, sare si piper macinat si sucul de rosii. Framanti amestecul cu mana si il lasi deoparte.
- Alegi foi de stevie mai mari, le oparesti in apa fierbinte pana cand se inmoaie si-si schimba culoarea. Scoti partea tare, imparti frunza in doua si invelesti tocatura de carne facand sarmale mici si ferme. (Asezi umplutura la un capat al frunzei, rulezi, strangi frunza la margini ca sa tina
carnea, asezi sarmalele in randuri stranse).
Intr-un vas de lut mai mare pui jur-imprejur slanina felii, iar pe fundul oalei pui leustean, rosiile mici spalate si curatate de codite, apoi sarmalele asezate in randuri stranse, umpli cu apa calduta si fierbi la foc potolit.
- Servesti cu smantana deasupra, cat sunt fierbinti, cu paine sau mamaliguta, langa vin alb sau rose.