- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Scrumbia proaspata cu sos de ciuperci este preparatul perfect in zilele caniculare de vara, fiind in acelasi timp aromat si foarte sanatos.
Ingrediente
- 4-6 scrumbii mijlocii
- 2-3 morcovi
- 1 ceapa
- 250 gr ciuperci
- 3 linguri cu ulei
- 1 frunza de dafin
- sare
- piper boabe
- 1 lamaie
- verdeata tocata
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Curatati pestele, inlaturati capul, goliti de intestine si spalati in apa rece. Indulciti pestele daca-l lasati sa stea cu sarea pe el 15 minute
- Curatati morcovii si ceapa, taiati-le felii si spalati-le in apa rece, apoi puneti sa fiarba cu sare si piper boabe in apa calda cat sa le acopere. Lasati sa fiarba acoperit la foc mic, iar dupa 20 minute, treceti legumele intr-o cratita cu gura larga, puneti pestele cu atentie, lasati sa fiarba inca 20 minute la foc mic. Sarati, puneti frunza de dafin, apoi stingeti focul.
- Curatati, spalati si tocati ciupercile felii groase, caliti in ulei 1/4 ora, sarati usor si puneti piper boabe cand turnati peste ciuperci supa de peste. Fierbeti la foc potrivit, aveti nevoie ca sosul sa scada.
- Scoateti scrumbiile pe farfurii, puneti alaturi sosul de ciuperci si rondelele de morcovi. Decorati cu felii subtiri de lamaie si verdeata tocata.
- Serviti mancarea calda cu paine proaspata si vin alb.