Scrumbii de Dunare la cuptor

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Scrumbia de Dunare la cuptor este un preparat delicios dar trebuie sa aveti grija pentru ca desi sunt gustoase scrumbiile se digera foarte greu.

Ingrediente

    • 1 kg scrumbii
    • 200 ml vin
    • 1 leg patrunjel verde
    • 4 linguri ulei
    • 2 lamai
    • piper
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se curata scrumbiile de solzi, se taie burta, se curata de intestine, se spala, apoi se sareaza, dupa care se pun intr-o tava cu ulei, sare, piper, patrunjelul verde tocat fin, vinul si zeama de lamaie, dupa care se dau la cuptor.
  2. Cand scrumbiile sunt gata se aranjeaza pe un platou, se garnisesc cu felii de lamaie si se presara cu patrunjel verde tocat marunt.

Recomandari

Mancaruri