- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Stiuca umpluta este unul din acele preparate pe care trebuie sa le incercati ori de cate ori aveti ocazia.
Ingrediente
- 1 stiuca mare (1,5-2 kg)
- 2 cepe
- 2 felii de franzela
- 175 ml vin alb
- verdeata tocata
- 1 ou
- sare
- piper macinat si boabe
- scortisoara pulbere
- 4 linguri cu ulei
- frunze de telina si salata
- patrunjel
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 2 ore
- Curatati stiuca de solzi si aripioare, crestati pielea in jurul capului si trageti usor pielea de pe carnea pestelui in asa fel sa nu o rupeti. Taiati capul pestelui si aruncati intestinele, lasati-l deoparte.
- Curatati carnea stiucii de oase, tocati-o marunt si amestecati-o cu ceapa tocata, feliile de franzela inmuiate in apa si faramitate. Adaugati patrunjel, frunze de telina, frunze de salata taiate marunt si 1 ou crud. Amestecati cu mana, sarati, piperati si parfumati cu scortisoara pulbere. Framantati inca 1-2 min.
- Umpleti pielea pestelui cu acest amestec, modelati cu mana inmuiata in ulei forma stiucii. Asezati capul la locul lui sau strangeti cu ata pielea pestelui si puneti-l intr-un vas cu apa sarata in care adaugati o cana cu vin alb si boabe de piper. Apa trebuie sa acopere pestele si sa fiarba fara clocote.
- Dupa 1 ora stingeti focul, raciti pestele in cratita, taiati pestele felii dupa ce s-a scurs, treceti feliile pe farfurii langa legume fierte si stropite cu ulei.
- Serviti cu paine proaspata si vin alb.