Stiuca umpluta- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Stiuca umpluta este unul din acele preparate pe care trebuie sa le incercati ori de cate ori aveti ocazia.

Ingrediente

    • 1 stiuca mare (1,5-2 kg)
    • 2 cepe
    • 2 felii de franzela
    • 175 ml vin alb
    • verdeata tocata
    • 1 ou
    • sare
    • piper macinat si boabe
    • scortisoara pulbere
    • 4 linguri cu ulei
    • frunze de telina si salata
    • patrunjel

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 2 ore

  1. Curatati stiuca de solzi si aripioare, crestati pielea in jurul capului si trageti usor pielea de pe carnea pestelui in asa fel sa nu o rupeti. Taiati capul pestelui si aruncati intestinele, lasati-l deoparte.
  2. Curatati carnea stiucii de oase, tocati-o marunt si amestecati-o cu ceapa tocata, feliile de franzela inmuiate in apa si faramitate. Adaugati patrunjel, frunze de telina, frunze de salata taiate marunt si 1 ou crud. Amestecati cu mana, sarati, piperati si parfumati cu scortisoara pulbere. Framantati inca 1-2 min.
  3. Umpleti pielea pestelui cu acest amestec, modelati cu mana inmuiata in ulei forma stiucii. Asezati capul la locul lui sau strangeti cu ata pielea pestelui si puneti-l intr-un vas cu apa sarata in care adaugati o cana cu vin alb si boabe de piper. Apa trebuie sa acopere pestele si sa fiarba fara clocote.
  4. Dupa 1 ora stingeti focul, raciti pestele in cratita, taiati pestele felii dupa ce s-a scurs, treceti feliile pe farfurii langa legume fierte si stropite cu ulei.
  5. Serviti cu paine proaspata si vin alb.

Recomandari

Mancaruri