Stiuca umpluta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Stiuca umpluta este un rafinament gastronomic, este un fel de mancare care poate face deliciul unei mese cu prietenii sau familia. Stiuca are o carne foarte buna daca sti sa o prepari cum trebuie.

Ingrediente

    • 1 stiuca mare
    • 4 buc ficatei de pasare
    • 1 ou
    • 1 radacina patrunjel mica
    • 1 morcov mic
    • 1 ceapa mare
    • 150 gr unt
    • 1 lingurita zahar
    • 150 gr ciuperci
    • 1 hrean
    • 2 rosii
    • 1/2 lamaie
    • 50 ml lapte
    • 1 felie de paine
    • 100 ml vin
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Se curata stiuca de solzi, se spala, apoi se scoate pielea incet si se pune deoparte. Carnea de peste se da jos de pe oase.
  2. Ceapa se curata si se toaca marunt, ciupercile se toaca si ele si se calesc cu ceapa in unt pana se inmoaie bine, la foc mic.
  3. Ficateii de pui se fierb. Felia de paiine se inmoaie in lapte, apoi se paseaza impreuna cu ficateii, carnea de peste, ciupercile si ceapa. Se pune sare. piper, zahar, 4 linguri cu apa si se amesteca totul pana se obtine o pasta.
  4. In pasta obtinuta se introduce  albusul de ou batut spuma, zeama de lamaie, 2 linguri ulei si se amesteca usor.
  5. Se umple pielea de stiuca cu compozitia preparata, se leaga la capete si se inveleste intr-un tifon, care se leaga strans pentru ca pestele sa-si pastreze forma.
  6. Se pun restul legumelor intr-o oala cu apa pe foc, si cand sunt aproape fierte se pune in oala si pestele umplut. Dupa  ce pestele a fiert, se scoate din apa, se inlatura tifonul si se asaza stiuca Intr-o tava termorezistenta intinsa, se stropeste cu ulei, se  adauga o rosie taiata felii, sare, boabe de piper, 100 ml vin si se introduce la cuptor sa se rumeneasca.
  7. Cand pestele este gata se lasa sa se raceasca, apoi se taie felii si  se serveste cu hrean sau cu sos tartar.

Recomandari

Mancaruri