- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Stiuca umpluta este un rafinament gastronomic, este un fel de mancare care poate face deliciul unei mese cu prietenii sau familia. Stiuca are o carne foarte buna daca sti sa o prepari cum trebuie.
Ingrediente
- 1 stiuca mare
- 4 buc ficatei de pasare
- 1 ou
- 1 radacina patrunjel mica
- 1 morcov mic
- 1 ceapa mare
- 150 gr unt
- 1 lingurita zahar
- 150 gr ciuperci
- 1 hrean
- 2 rosii
- 1/2 lamaie
- 50 ml lapte
- 1 felie de paine
- 100 ml vin
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Se curata stiuca de solzi, se spala, apoi se scoate pielea incet si se pune deoparte. Carnea de peste se da jos de pe oase.
- Ceapa se curata si se toaca marunt, ciupercile se toaca si ele si se calesc cu ceapa in unt pana se inmoaie bine, la foc mic.
- Ficateii de pui se fierb. Felia de paiine se inmoaie in lapte, apoi se paseaza impreuna cu ficateii, carnea de peste, ciupercile si ceapa. Se pune sare. piper, zahar, 4 linguri cu apa si se amesteca totul pana se obtine o pasta.
- In pasta obtinuta se introduce albusul de ou batut spuma, zeama de lamaie, 2 linguri ulei si se amesteca usor.
- Se umple pielea de stiuca cu compozitia preparata, se leaga la capete si se inveleste intr-un tifon, care se leaga strans pentru ca pestele sa-si pastreze forma.
- Se pun restul legumelor intr-o oala cu apa pe foc, si cand sunt aproape fierte se pune in oala si pestele umplut. Dupa ce pestele a fiert, se scoate din apa, se inlatura tifonul si se asaza stiuca Intr-o tava termorezistenta intinsa, se stropeste cu ulei, se adauga o rosie taiata felii, sare, boabe de piper, 100 ml vin si se introduce la cuptor sa se rumeneasca.
- Cand pestele este gata se lasa sa se raceasca, apoi se taie felii si se serveste cu hrean sau cu sos tartar.