- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tocana din coaste de miel este o mancare mai grea, dar plina de legume, deci un pranz reusit pentru orice gurmand.Cobinarea modalitatilor de preparare cuptor-aragaz, ofera o aroma deosebita mancarii.
Ingrediente
- 1,5 kg coaste de miel
- 125 gr faina
- 2 cepe
- 1 kg cartofi noi
- 50 ml ulei
- 30 ml pasta de tomate
- 500 ml supa de carne sau apa calda
- o legatura patrunjel verde
- 2 catei de usturoi
- coaja rasa de la o lamaie
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Coastele de miel se spala cu apa rece, se sterg cu prosoape absorbante, apoi se asaza pe o farfurie . Se preasara faina peste coaste, iar restul de faina se pastreaza.
- Se prajesc coastele de miel inrt-o tigaie cu ulei,pe ambele parti pana cand acestea devin maronii. Se adauga ceapa tocata marunt, se amestca in tigaie si se calesc impreuna. Se adauga cartofii curatati taiati pe jumatate, morcovii curatati si taiati fasii late. Se adauga pasta de tomate, supa de carne sau apa clocotita. Se acopera vasul cu un capac si se lasa a fiarba 15 minute,apoi se baga oala acoperita in cuptorul incins timp de 3 ore.
- Se amesteca restul de faina cu o lingura de apa rece si 2 linguri de sos din tocana si se omogenizeaza amestecul care apoi se toarna in tocana care se scote din cuptor si se pune pe foc.
- Se adauga usturoiul taiat feliute subtiri, coaja rasa de la lamaie si patrunjelul tocat fin. Se amesteca in tocanita care apoi se potriveste de sare si piper. Din acest moment se mai lasa pe foc fix 15 minute.
- Pentru momentul servirii se poate prepara si un orez simplu fiert drept garnitura.