- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tuslamaua este un preparat din burta de vita care se prepara in special in partea de sud-est a tarii. Tuslamaua are insa puternice influente tucercesti, la fel ca si ciulamaua si se inrudeste desigur cu ciorba de burta. Caracteristica tuslamalei este sosu
Ingrediente
- 1 burta de vitel
- 1 morcov
- 2 galbenusuri
- 3 litri apa
- 1 ceapa
- 1 foaie de dafin
- 1 lamaie
- sare
Instructiuni de preparare
- Burta de vitel se spala foaret bine in mai multe ape cu sare, pana ramane curata, fara miros, apoi se fierbe in 3 litri de apa in care se pun morcovul curata si lasat intreg, ceapa si o foaie de dafin.
- Ceapa si morcovul cand sunt fierte se scot si se paseaza, se amesteca cu galbenusurile, zeama de la lamaie si se toarna peste burta dupa care se poate servi.