- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Varza acra cu slanina si sos de rosii este o mancare pe care o puteti servi atat ca fel principal cat si ca garnitura.
Ingrediente
- 1 varza acra de 1,5kg
- 1 ceapa
- 1 lingura cu untura
- 200-300 gr slanina - impanata, afumata sau fiarta
- 4-5 rosii
- 1 morcov
- 1 radacina de patrunjel
- sare
- zahar
- 1 lingura cu otet
Instructiuni de preparare
- Scoti varza cu 2 ore inainte de a o gati, o lasi in apa rece doar 30 de minute, o scurgi, o storci bine, o tai felii si o toci marunt.
- Pui in ceaunul de tuci sau de aluminiu 1 lingura de untura, pui 1 ceapa taiata felii subtiri sa se inmoaie putin si adaugi varza. Pui apa, lasi sa fiarba acoperit 1 ora.
- Tai rosiile, le pui intr-o cratita mica in care ai pus apa, sa fiarba inabusit cu legumele taiate felii. Dupa 30 de minute, treci totul prin sita sau prin strecuratoare, sarezi, pui zahar si otet si torni sosul peste varza.
- Rumenesti slanina in cratita fara grasime, pe gratar sau in tigaie, servesti cu portii de varza. Cu mamaliguta sau cu paine proaspata si vin rosu slab sau rose.