Varza ca la Cluj

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Varza ca la Cluj este o mancare ardeleneasca delicioasa, satioasa si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    • 1 varza de 2 kg proaspata sau murata
    • 500 gr carne tocata de porc
    • 3 cepe
    • 2 linguri cu bulion
    • 1 pahar de ulei sau untura
    • 200 gr smantana
    • boia de ardei iute
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Curatati varza de frunzele vestede, taiati-o felii sau sferturi, tocati-o fasii cu un cutit bine ascutit.
    Spalati varza cu apa calduta (daca varza e murata) stoarceti-o bine si caliti-o in vas emailat cu jumatate din cantitatea de untura. Cand varza s-a inmuiat, stingeti focul. Daca folositi varza alba, dupa ce ati tocat-o felii, adaugati o lingura cu sare grunjoasa si framantati-o.
  2. Tocati marunt ceapa, amestecati cu carnea tocata, bulionul, boiaua dulce de ardei, adaugati sare, piper macinat.
  3. Caliti amestecul de carne si ceapa in grasimea ramasa pana cand scade sosul pe care-l lasa carnea.
    Ungeti cu grasime o forma de sticla sau o cratita cu pereti inalti, puneti alternativ un strat de varza, apoi un strat de carne. Ultimul strat va fi de varza.
  4. Puneti forma in cuptor pentru 1/2 ora. Cand s-a rumenit la suprafata stingeti focul si lasati mancarea sa se racoreasca 1/4 ora.
  5. Serviti mancarea fierbinte, acoperita cu smantana, langa mamaliguta calda si vin rosu.

Recomandari

Mancaruri