- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Varza cu carne este o mancare gustoasa si satioasa, pe care o puteti prepara atat cu varza proaspata cat si cu varza murata.
Ingrediente
- 1 varza alba de 1,5-2 kg
- 6-8 bucati de carne de porc conservata in borcan cu untura
- 250 gr carne proaspata de vitel sau manzat
- 250 gr costita afumata,
- 1 ceapa
- 175 gr smantana
- 2 linguri cu otet de vin
- 175 ml pahar cu ulei sau 2 linguri cu untura
- piper boabe
- sare
- 4-5 linguri cu marar tocat
- 1 lingurita cu boia iute de ardei
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 2 ore
- Curatati varza de foile vestede, taiati-o felii groase si puneti feliile intr-un lighean. Turnati deasupra apa clocotita in care ati pus 2 linguri cu sare. Lasati sa stea 1/4 ora, scurgeti si tocati varza marunt.
- Ungeti cu ulei sau untura fundul si peretii unei cratite mari, puneti un strat de varza, acoperiti cu felii de carne de vitel si felii de costita afumata. Peste carne puneti un strat de ceapa taiata felii si piper boabe. Presarati mult marar.
- Urmeaza alt strat de varza tocata pe care-l acoperiti cu bucati mici de carne conservata si felii subtiri de costita.
- Incheiati cu ultimul strat: varza ramasa, boiaua dulce de ardei, mararul ramas si restul de carne. Acoperiti cu apa calda in care ati pus otet. Acoperiti cratita, fierbeti la foc mic 11/2 ora.
- Serviti mancarea fierbinte, acoperita cu smantana, langa mamaliguta calda si vin rosu.