- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Varza de Bruxelles cu cascaval este o mancare pe care macar din curiozitate trebuie sa o incercati.Pentru a acoeprii gustul putin amar al verzei adaugati cascaval mai sarat.
Ingrediente
- 800 gr varza de Bruxelles
- 2-3 linguri cu unt
- 200 gr cascaval
- 2 linguri cu pesmet
- sare
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 ora
- Curatati verzele de partea vesteda, spalati in 2-3 ape, scurgeti si fierbeti in apa care clocoteste. Adaugati 1 lingura cu sare si stingeti focul dupa 20 minute, apoi surgeti apa.
- Ungeti cu unt din belsug un vas din sticla de Jena, puneti un rand de verzisoare, presarati cascaval deasupra. Asezati alt rand de verze, radeti cascaval si imprastiati bucatele mici de unt peste cascaval, apoi acoperiti cu pesmet.
- Daca a ramas unt, taiati bucatele mici si puneti peste pesmet. Puneti vasul la cuptor. Tineti vasul cu verzisoare la cuptor 20 minute, stingeti focul si racoriti mancarea 10 min.
- Serviti mancarea cu putina paine prajita.