- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Varza dulce calita este o mancare de post perfecta in zilele de vara, mai ales ca o puteti servi atat calda cat si rece.
Ingrediente
- 1 varza mare
- 2 cepe
- 4-5 linguri cu ulei
- sare
- piper
- 1 foaie de dafin
- 3-4 rosii
- 3-4 catei de usturoi
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 persoane
- Se curata varza de foile vestede, se spala, se scurge si se taie in sferturi. Se taie fasii subtiri de 0,5 cm, se presara cu sare, se framanta cateva minute pana cand varza se inmoaie. Se spala cu apa rece, se stoarce si se pune intr-un tuci sau in cratita cu gura larga sa se caleasca in ulei.
- Odata cu varza se pun si cepele taiate in forma de pestisori. Se lasa la foc mic 30 de minute amestecand din cand in cand ca sa nu se arda. Varza lasa destula zeama ca sa poata fierbe in suc propriu.
- Se curata rosiile de coaja, se taie felii subtiri si se pun peste varza. Tot acum se pun usturoiul tocat si foaia de dafin. Dafinul poate fi inlocuit de cimbru. Varza mai fierbe 1/2 ora, apoi se serveste calda sau rece, cu paine sau cu mamaliguta.