- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Consistenti si gustosi, coltunasii cu varza sunt atat de satiosi incat nu te mai induri sa iti schimbi gustul lor cu un alt preparat.
Ingrediente
- 3 oua
- 350 gr faina
- 1 plic praf de copt
- 230 gr smantana
- 75 gr unt
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 ceapa
- 2 linguri de unt
- 1 varza mica
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Se toaca ceapa si varza marunt, apoi se topeste untul, se pune ceapa si se lasa sa se caleasca pana se inmoaie. Se adauga varza si se lasa sa se caleasca cu ceapa, amestecand din cand in cand. Cand este aproape gata se adauga sare si piper, dupa gust, lasand umplutura sa se raceasca.
- Se bat ouale cu smantana, se adauga faia, sare si praful de copt, amestecand pana cand se formeaza aluatul, care se framanta pe o planseta tapetata cu faina.
- Cu ajutorul unui pahar se decupeaza cercuri din aluatul intins in foaie subtire, se pune o lingurita de umplutura, apoi se unesc marginile, presand usor cu furculita ca sa nu se desfaca.
- Se pune la fiert o oala cu apa si sare. Cand apa incepe sa clocoteasca, se pun coltunasii care se fierb 4 minute, pana cand plutesc la suprafata apei, moment in care se scot cu o spumiera. Se lasa coltunasii sa se raceasca, apoi se prajesc in unt topit si se servesc cu ceapa calita.